Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Tema: Elda säkert

Tema: Elda säkert

 • Elda i trädgården

  Ska du elda i trädgården är det viktigt att du hela tiden har kontroll så att elden inte sprider sig. Ha alltid vatten nära till hands. Ibland kan det vara både enklare och snabbare att köra löv och grenar till en återvinningscentral.

 • Appen Brandrisk Ute

  Appen hjälper dig hålla koll på brandrisken i skog och mark. Med hjälp av positioneringsfunktionen i din iPhone, iPad eller Androidenhet får du prognos för aktuell och kommande brandrisk. Råd ges om du till exempel planerar att elda och grilla i skog och mark.

 • Elda i naturen

  Du ska såklart alltid vara försiktig när du hanterar eld i naturen, oavsett om du grillar på campingkök, vid en eldplats eller röker. Detta är extra viktigt under vår och sommar då det kan vara väldigt torrt i skog och mark.

 • Elda i gräs

  Det är svårt att elda gräs. Vinden kan lätt sprida branden snabbt, vilket kan leda till oönskad spridning och att byggnader brinner upp. Elda aldrig i gräs om det råder eldningsförbud!

 • Campa brandsäkert

  Husvagnar och tält brinner snabbt, ofta är branden över på några minuter. Som campinggäst har du ett ansvar - för din egen och andras säkerhet - att minska risken för att brand uppstår eller sprids.