Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Om DinSäkerhet.se

DinSäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson.

Fokus på förebyggande i hemmet och på fritiden

Webbplatsen ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö. Webbplatsen ger dig också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme. Här finns också tips om krisberedskap, det vill säga hur du ska kunna klara dig utan viktiga samhällsfunktioner som exempelvis vatten, värme, el och transporter under en kortare tid.

 

Drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - MSB

DinSäkerhet.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - MSB.

MSB är en myndighet som har ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar, i den utsträckning någon annan myndighet inte har ansvaret. Ansvaret sträcker sig från före, under och efter en olycka eller kris.

DinSäkerhet.se är en del i MSB:s förebyggande olycksarbete där den enskilde individen är en viktig aktör för att reducera antalet olyckor och kriser i samhället.

Säkerhet på andra webbplatser

MSB samarbetar med andra aktörer inom säkerhetsområdet för att ta fram filmer och annat innehåll till webbplatsen. Vissa säkerhetsfrågor hittar man mindre av på DinSäkerhet.se för här är det andra myndigheter och aktörer som har huvudansvaret.

  • Elsäkerhet - Elsäkerhetsverket
  • Övriga frågor om produktsäkerhet - Konsumentverket
  • Trafik - Trafikverket
  • Hälsa och sjukvård - 1177 Vårdguiden
  • Brott och säkerhet - Polisen
  • Resor och utlandsvistelse - Utrikesdepartementet
  • Säkerhet för äldre - Socialstyrelsen

Finns inte den information du söker på Dinsäkerhet.se hittar du under respektive ämnesområde ofta länkar till relevanta webbplatser.

Pedagogisk och uppgiftsorienterad

DinSäkerhet.se ska vara pedagogisk och inspirerande. Här får du tips när du behöver hjälp med en specifik fråga som handlar om din säkerhet i hemmet och på fritiden.

Målsättningen med DinSäkerhet.se är att göra dig medveten om risker för att du ska kunna fatta bra beslut. Ibland handlar det också om att fatta bra beslut för andra i din omgivning. Det kan vara i din roll som förälder eller fritidsledare till exempel.

Sociala medier

Facebook

www.facebook.com/dinsakerhet.se

YouTube

DinSäkerhet.se har också en egen spellista på YouTube där samtliga av webbplatsens filmer finns att se. Syftet med att ha valt YouTube som plattform för våra filmer är att få så stor spridning på dessa som möjligt. Om du vill bädda in våra filmer på er webbplats, blogg, app eller liknande, uppge källan och hänvisa till dinsäkerhet.se där det finns mer information.

 

Instagram

@dinsakerhet 

Publicerad: 2015-06-10
Uppdaterad: 2020-09-02
Skribent: Mikael Westerlund
Innehållsansvarig: Mikael Westerlund