Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Om DinSäkerhet.se

DinSäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson.

Fokus på förebyggande i hemmet och på fritiden

Webbplatsen ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö. Webbplatsen ger dig också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme. Här finns också tips om krisberedskap, det vill säga hur du ska kunna klara dig utan viktiga samhällsfunktioner som exempelvis vatten, värme, el och transporter under en kortare tid.

Innehåll utifrån skadestatistik

På DinSäkerhet.se hittar du bland annat ämnesområdena Brand och eld, Fritid och resor, Farliga ämnen, Naturens påverkan, Din krisberedskap, Om risker, Vid olycka och Informationssäkerhet. Urvalet baseras på den aktuella skade- olycks- och riskbilden i Sverige.

Drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - MSB

DinSäkerhet.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - MSB.

MSB är en myndighet som har ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar, i den utsträckning någon annan myndighet inte har ansvaret. Ansvaret sträcker sig från före, under och efter en olycka eller kris.

DinSäkerhet.se är en del i MSB:s förebyggande olycksarbete där den enskilde individen är en viktig aktör för att reducera antalet olyckor och kriser i samhället.

Säkerhet på andra webbplatser

MSB samarbetar med andra aktörer inom säkerhetsområdet för att ta fram filmer och annat innehåll till webbplatsen. Vissa säkerhetsfrågor hittar man mindre av på DinSäkerhet.se för här är det andra myndigheter och aktörer som har huvudansvaret.

  • Elsäkerhet - Elsäkerhetsverket
  • Övriga frågor om produktsäkerhet - Konsumentverket
  • Trafik - Trafikverket
  • Hälsa och sjukvård - 1177 Vårdguiden
  • Brott och säkerhet - Polisen
  • Resor och utlandsvistelse - Utrikesdepartementet
  • Säkerhet för äldre - Socialstyrelsen

Finns inte den information du söker på Dinsäkerhet.se hittar du under respektive ämnesområde ofta länkar till relevanta webbplatser.

Pedagogisk och uppgiftsorienterad

DinSäkerhet.se ska vara pedagogisk och inspirerande. Här får du tips när du behöver hjälp med en specifik fråga som handlar om din säkerhet i hemmet och på fritiden.

Målsättningen med DinSäkerhet.se är att göra dig medveten om risker för att du ska kunna fatta bra beslut. Ibland handlar det också om att fatta bra beslut för andra i din omgivning. Det kan vara i din roll som förälder eller fritidsledare till exempel.

Sociala medier

Facebook

DinSäkerhet.se finns på Facebook. Då webbplatsen uppdateras läggs också relevanta inlägg upp på Facebook med syftet att få fler personer att läsa artikeln, att driva trafik till webbplatsen och inte minst att finnas i de forum du vistas i. Om du vill "gilla oss" på Facebook klickar du på "gilla-knappen" längst ned i sidfoten och följer instruktionerna. www.facebook.com/dinsakerhet.se

YouTube

DinSäkerhet.se har också en egen spellista på YouTube där samtliga av webbplatsens filmer finns att se. Syftet med att ha valt YouTube som plattform för våra filmer är att få så stor spridning på dessa som möjligt. Om du vill bädda in våra filmer på er webbplats, blogg, app eller liknande, uppge källan och hänvisa till dinsäkerhet.se där det finns mer information.

Twitter

DinSäkerhet.se finns på Twitter med användarnamn @dinsakerhet Adressen till sidan på Twitter är www.twitter.com/dinsakerhet

Instagram

DinSäkerhet.se har ett eget konto på Instagram med användarnamn DINSAKERHET. Instagram finns att ladda ner som app för de flesta mobila enheter.

Publicerad: 2015-06-10
Uppdaterad: 2017-06-30
Skribent: Mikael Westerlund
Innehållsansvarig: Mikael Westerlund